Madelaine Sillfors och bilden Forza! 2011

Madelaine Sillfors

Bror Hjorthföreningens teckningsstipendiat 2011

29 okt - 20 nov

Med starkt pigmenterad oljepastellkrita på stora pappersark tecknar Madelaine Sillfors (född 1982) fragment av byggnader och möbler, av städer och kvarter som inte riktigt stannat på sin plats utan fortsatt sin vandring, både geografiskt och evolutionärt. Sillfors tecknande är lekfullt och samtidigt konstruerat, med en känslighet för balans och med små förskjutningar som ruckar på vårt invanda seende.

Madelaine Sillfors är uppvuxen i Kiruna och går tredje året på Konsthögskolan i Umeå.

Bror Hjorthstipendiet för unga tecknare delas ut av Bror Hjorthföreningen till en konstnär på någon av landets fem konsthögskolor. Med sitt stipendium vill föreningen uppmärksamma teckningen som en egen konstart, samt påminna om Bror Hjorths gärning som enastående tecknare och som professor i ämnet på Konstakademien 1949-59. Stipendiet har delats ut sedan 1992.